Senior Python Developer

Solliciteer nu

Senior Python Developer

Full-time · Utrecht, The Netherlands

We hechten veel waarde aan het leveren van duurzame en kwalitatief hoogstaande software. Dit houdt in dat we onder andere werken met MyPy en flake8 en uitgebreide unit- en integratietests schrijven. Daarnaast hebben we een sterke focus op code reusability, zowel binnen projecten alsook project overstijgend. De producten die wij leveren zijn gebouwd aan de hand van cloud-native technologie. We gebruiken een mix van serverless en container orchestration platforms om onze op Python gebaseerde projecten te draaien.

De projecten variëren van integraties met SaaS diensten (commercetools, Contentstack of Contentful), externe systemen zoals payment providers, ERP, CRM systemen tot uitgebreide op Django en/of Wagtail gebaseerde content websites of maatwerk applicaties met (ReST) API’s om data op een consistente manier te ontsluiten.

Over ons

We hebben een passie voor technologie. We worden enthousiast van het oplossen van nieuwe uitdagingen door middel van een elegante aanpak die het beste past bij de vraag. Dit doen we in multidisciplinaire teams die voor lange termijn werken voor veelal internationale klanten.

We ontwikkelen digitale producten voor onze opdrachtgevers. Dit zijn overwegend grote (internationale) e-commerce platforms, uitgebreide content websites of high-traffic middleware oplossingen. Allen op basis van cloud native technologie, vaak in combinatie met headless SaaS producten.

Het werk vindt plaats in sprints van 2 a 3 weken, waarbij de teams vanuit Lab Digital bestaan uit bijvoorbeeld een aantal ontwikkelaars, (UX) designers, QA specialisten, business analist, solution architect, scrum master en project manager. Binnen dit team kan je vervolgens de verantwoordelijkheid pakken om samen met het team en de opdrachtgever hoogwaardige software te leveren.

Verantwoordelijkheden

Als Senior Python engineer ben je samen met je team bezig met het realiseren van technische oplossingen die passen bij de vraag. Je bent in staat om zelfstandig substantiële features van concept tot productie te brengen. Dit houdt onder meer in dat je verantwoordelijk bent voor:

 • Realiseren van robuuste en schaalbare technische integraties met externe systemen (zoals bijvoorbeeld headless CMS, ERP systemen, e-commerce platformen, payment providers, etc).
 • Doorvertalen van requirements naar een technische architectuur, oplossing en uiteindelijke implementatie.
 • Creëren van goed gedocumenteerde, high-performance ReST API’s.
 • Ondersteunen van teamgenoten bij het werk en op een goed gestructureerde manier feedback geven en verwerken.
 • Helpen met het definiëren, implementeren en verbeteren van onze interne standaarden omtrent code style, onderhoudbaarheid, schaalbaarheid en herbruikbaarheid.

Functie-eisen

 • 5+ jaar ervaring met het ontwikkelen van (web) applicaties.
 • 3+ jaar ervaring met het ontwikkelen binnen Python frameworks zoals Django of Flask.
 • Goede kennis van moderne software development technieken (unit/integratie testing, ci/cd pipelines, etc).
 • Ervaring met het draaien van Python applicaties op gecontaineriseerde (Docker/Kubernetes) en/of serverless (Lambda) functies.
 • Communicatief sterk in woord en schrift, zowel in het Nederlands alsook in het Engels, en daarmee in staat om technische documentatie op te leveren.
 • Ervaring met het schrijven van applicaties in het e-commerce domein zoals betalingsoplossingen, koppelingen met ERP, CRM en order systemen, etc.

Pre

 • Ervaring met event driven software architectuur en messaging queues zoals SQS, Kafka, RabbitMQ
 • Kennis van AWS/Azure en infrastructure as code principes (Terraform)
 • Ervaring met het open-source Wagtail CMS

Kennisdeling

Laptop, koptelefoon en meer

Pensioen- regeling

Bovengemiddeld, inclusief bonus

Flexibele uren

25 vakantiedagen

Wat wij jou bieden

 • 25 vakantiedagen en een gunstige pensioenregeling
 • Bonus bij een positief bedrijfsresultaat
 • Hybride werken en flexibele uren in overleg met je team
 • Geen concessies op spullen die je nodig hebt om je werk goed te doen waaronder laptop, koptelefoon en meer.
 • We hebben sterke engineering cultuur en zijn actief is in de Open Source-community. Bekijk machcomposer.io
 • Werken voor bekende grote internationale organisaties.
 • We zijn een groeiend bedrijf en houden constant focus op jouw ontwikkeling, drijfveren en ambities. Je mag bij ons aan zowel persoonlijk als professionele doelen werken door middel van een groeiplan.
 • Kennisdeling door middel van onder andere een twee-wekelijkse Python meeting en Lab Academy.

Werk moet leuk zijn, inhoudelijk en ook met elkaar. We kijken graag samen met jou naar je ambities en helpen je om deze waar te maken.


"Doordat we veel bezig zijn met innoverende technologieën en nieuwe ontwikkelingen nauw volgen valt er elk project weer iets nieuws te leren, wat het werk leuk, dynamisch en uitdagend maakt."

Mike, Lead Software Engineer

Jouw collega's

Er werken op dit moment 80+ collega's bij Lab Digital. Benieuwd wie je collega's worden? Bekijk dan de profielen van Joy, Mike, Bram & Paul.

Joy Machado

Software Engineer

Mike Dingjan

Lead Software Engineer

Bram Kaashoek

Senior Software Engineer

Paul Stevens

Lead Software Engineer

Let's talk


Ben jij de persoon waar wij naar opzoek zijn?
Solliciteer dan op deze functie en we spreken je graag.

Lab Digital werkt voor het invullen van deze functie niet met derde partijen.