Senior JavaScript Engineer (Back-end)

Solliciteer nu

Senior JavaScript Engineer (Back-end)

Full-time · Utrecht, The Netherlands

Bij Lab Digital ontwikkelen wij digitale producten voor onze klanten. Dit zijn grote (internationale) e-commerce platforms, uitgebreide content websites of high-traffic middleware oplossingen. Allen op basis van cloud native technologie en veelal in combinatie met headless SaaS producten.

We hebben een passie voor technologie. We worden enthousiast van het oplossen van nieuwe uitdagingen door middel van een elegante aanpak met technologie die het beste past bij de vraag. Dit doen we in multidisciplinaire teams die voor lange termijn werken voor veelal internationale klanten.

Over de rol

De producten die wij leveren zijn gebouwd aan de hand van cloud-native technologie. We gebruiken een mix van serverless en container orchestration platforms om onze op nodejs gebaseerde backend services te draaien.

De backend services variëren van integraties met SaaS diensten (commercetools, Contentstack of Contentful), externe systemen zoals payment providers en ERP systemen tot federated GraphQL oplossingen om data op een consistente manier te ontsluiten.

We hechten veel waarde aan het leveren van duurzame en kwalitatief hoogstaande software. Dit houdt in dat we onder andere werken met TypeScript en uitgebreid unit en integration tests schrijven. Daarnaast hebben we een sterke focus op code reusability binnen projecten maar ook project overstijgend.

Het werk vindt plaats in sprints van 2 a 3 weken, waarbij de teams vanuit Lab Digital bestaan uit bijvoorbeeld een aantal ontwikkelaars, (UX) designers, QA specialisten, business analist, solution architect, scrum master en project manager. Binnen dit team kan je vervolgens de verantwoordelijkheid pakken om samen met het team en de opdrachtgever hoogwaardige software te leveren. 

Verantwoordelijkheden

Als Senior JavaScript engineer ben je samen met je team bezig met het realiseren van technische oplossingen die passen bij de vraag. Je bent daarmee in staat om ook zelfstandig substantiële features van concept tot productie te brengen. Dit houd onder meer in dat je verantwoordelijk bent voor:

 • Realiseren van technische integraties met externe systemen (bijvoorbeeld headless CMS en e-commerce platformen, payment providers, etc) die robuust, schaalbaar en fault-tolerant zijn.
 • Doorvertalen van requirements naar een technische architectuur, oplossing en uiteindelijke implementatie.
 • Creëren van goed gedocumenteerde, high-performance rest API’s en GraphQL endpoints.
 • Ondersteunen van teamgenoten bij het werk en op een goed gestructureerde manier feedback geven.
 • Helpen met het definiëren en verbeteren van onze interne standaarden omtrent onder andere code style, onderhoudbaarheid en schaalbaarheid.

Functie-eisen

 • 5+ jaar ervaring met het ontwikkelen van (web) applicaties

 • 3+ jaar ervaring met het ontwikkelen van op NodeJS gebaseerde server-side JavaScript/TypeScript applicaties met frameworks als Express of Apollo.
 • Goede kennis van moderne software development technieken (unit/integratie testing, ci/cd pipelines, etc).
 • Ervaring met het draaien van NodeJS applicaties op gecontaineriseerde (Docker/Kubernetes) en/of serverless (Lambda) functies.
 • Communicatief sterk in woord en schrift (en daarmee bijvoorbeeld in staat om technische documentatie op te leveren)


Pre

 • Ervaring met event driven software architectuur en messaging queues zoals SQS, Kafka, RabbitMQ
 • Kennis van AWS/Azure en infrastructure as code principes (Terraform)
 • Ervaring met het schrijven van applicaties in het e-commerce domein zoals betalingsoplossingen, koppelingen met ERP en order systemen, etc.

Kennisdeling

Laptop, koptelefoon en meer

Pensioen- regeling

75k - 80k per jaar

Flexibele uren

25 vakantiedagen

Wat wij jou bieden

 • Salaris van 75k - 80k per jaar, 25 vakantiedagen en een gunstige pensioenregeling
 • Bonus bij een positief bedrijfsresultaat

 • Hybrid werken en flexibele uren in overleg met je team
 • Geen concessies op spullen die je nodig hebt om je werk goed te doen waaronder laptop, koptelefoon en meer.
 • We hebben een sterke engineering cultuur en zijn actief in de Open Source-community. Bekijk onze 70+ projecten op ons GitHub profiel en machcomposer.io
 • We werken voor bekende grote internationale organisaties.
 • We zijn een groeiend bedrijf en houden constant focus op jouw ontwikkeling, drijfveren en ambities. Je mag bij ons aan zowel persoonlijke als professionele doelen werken door middel van een groeiplan.
 • Kennisdeling door middel van onder andere een twee-wekelijkse Javascript meeting en Lab Academy.

Werk moet leuk zijn, inhoudelijk en ook met elkaar. We kijken graag samen met jou naar je ambities en helpen je om deze waar te maken.


"Doordat we veel bezig zijn met innoverende technologieën en nieuwe ontwikkelingen nauw volgen valt er elk project weer iets nieuws te leren, wat het werk leuk, dynamisch en uitdagend maakt."

Mike, Technical Lead

Jouw collega's

Er werken op dit moment 80+ collega's bij Lab Digital. Benieuwd wie je collega's worden? Bekijk dan de profielen van Boris, Mike, Casper & Bram

Boris Besemer

Lead Software Engineer

Mike de Bock

Senior Software Engineer

Casper van Koppenhagen

Digital Consultant

Bram Kaashoek

Senior Software Engineer

Let's talk


Ben jij de persoon waar wij naar opzoek zijn?
Solliciteer dan op deze functie en we spreken je graag.

Lab Digital werkt voor het invullen van deze functie niet met derde partijen.