Senior Digital Project Manager

Solliciteer nu

Sr. Digital Project Manager

Ben jij een ervaren digitale projectmanager met meerdere jaren ervaring bij digitale bureaus met complexe projecten en grote opdrachtgevers? Wij zoeken iemand met Scrum-ervaring die zich thuis voelt in het draaien van complexe projecten. Iemand die past bij onze organisatie en die, naast het behouden van het totaaloverzicht, ook flink bij de inhoud van het project betrokken wil zijn. 

Full-time / Part-time · Utrecht, The Netherlands

Functie-eisen

 • Minimaal 5 jaar ervaring met projectmanagement van hoogwaardige digitale (software) projecten bij digitale bureaus
 • Affiniteit met design / UX strategie
 • Kennis van technologische mogelijkheden
 • Ervaring met Scrum en Agile werken
 • Een voorliefde voor ‘willen realiseren’
 • Oog voor details, maar het vermogen om grote stappen te kunnen maken
 • Communicatief sterk, in de samenwerkingen met collega's en klanten
 • Zelfstandigheid
 • Senioriteit
 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Oog voor ontwikkelingen en kansen bij onze klanten

Wat wij jou bieden

Kennisdeling

Laptop, telefoon en meer

Pensioenregeling

Bovengemiddeld, inclusief bonus

Flexibele uren

25 vakantiedagen

 • We bieden een bovengemiddelde beloning, onkostenvergoeding en 25 vakantiedagen.
 • Een gunstige pensioenregeling
 • Bonus bij een positief bedrijfsresultaat

 • Flexibele uren, in overleg met je team
 • Geen concessies op spullen die je nodig hebt om je werk goed te doen waaronder laptop, telefoon, koptelefoon en meer
 • We zijn een groeiend bedrijf en houden constant focus op jouw ontwikkeling, drijfveren en ambities. Je mag bij ons aan zowel persoonlijk als professionele doelen werken door middel van een groeiplan.
 • Je kan bij ons echt meegroeien met een klant en zo duurzame relaties opbouwen.
 • Een span of control die aansluit bij jouw ambities en skills


Over jou

Jij draait je hand niet om voor projecten van enkele tonnen en werkt het liefst samen met grote organisaties. Je zet samen met jouw team complexe projecten neer in SCRUM trajecten maar je hebt samen met je team ook ownership over hetgeen is opgeleverd en de doorlopende doorontwikkeling. Samenwerken met allerlei soorten disciplines om je heen. Dat moet je leuk vinden, ook als ze écht andere interesses hebben dan jij. 

Je werkt niet alleen voor een klant maar bouwt graag een duurzame, lange termijn relatie op met klanten. Vanuit jouw positie faciliteer je niet alleen de projecten maar zie je ook sales kansen en acteert daar samen met onze Commercial Director op. Bij Lab Digital is de rol van projectmanager van A tot Z, van kans tot offerte, tot project, facturatie en doorontwikkeling.

Daarnaast is het erg fijn als je een gefundeerde mening hebt over (digital) design, je snapt dat Java iets wezenlijks anders is dan Javascript en als je jezelf goed kunt inleven in de strategische ambities van een klant.

Hoe ziet je dag eruit?

Elke dag is anders en verreweg van saai, maar hierbij een schets van hoe een dag eruit kan zien.

🕘 8:30 - Stand-up
Dagelijkse standup met het team via MS Teams. Je zorgt ervoor dat het team gefocust is, lekker de dag kan starten maar ook het einde van de sprint in de gaten houdt. Jullie spreken alvast af wie welke onderdelen van de demo presentatie gaat voorbereiden.

🕚 11:00 - Werken aan pitch
Samen met onze Commercial Director werk je aan een RfP die dezelfde week nog ingeleverd moet worden. Jij hebt een sterke overtuiging voor de juiste aanpak voor dit project en hebt die als zodanig uitgewerkt in een fasering met bijbehorende milestones en onderliggend budget. Hiermee lever je een inhoudelijke bijdrage aan het voorstel voor de klant en je weet dit ook goed te verwoorden in de repetitie presentatie.

🕐 13:00 - Voortgangsoverleg
Je bent met je team in de afrondende fase van een project en met de klant en andere betrokken leveranciers werk je toe richting de go-live. Samen met de architect en lead developer heb je de regie naar je toegetrokken en een go-live plan opgesteld, die nu met alle betrokken partijen wordt afgestemd om een vlekkeloze livegang te bewerkstelligen. De focus kan daarna snel op het vieren van succes, in plaats van op het blussen van brandjes.

🕝 14:30 - Facturatie
Het einde van de maand nadert, dus je zet de uren rapportages en facturen alvast klaar. Door jouw strakke sturing op budget en planning zijn er geen bijzonderheden. Wel start je alvast het gesprek met de klant over de support overeenkomst na go-live en hoe je deze voor ogen ziet.

🕓 16:00 - Dagafsluiting
Je krijgt nog een last-minute belletje van de Product Owner maar door jullie langdurige relatie weet hij dat zijn vragen bij jou in goede handen zijn. Je denkt alvast na over de update die je morgen in het projectmanagement overleg gaat geven en om 17 uur trek je een wijntje (of biertje) open. 🍷

Jouw collega's

Ons projectmanagement team bestaat nu uit 9 projectmanagers, bij ons ook wel bekend als Digital Consultants. Benieuwd wie je collega's worden? Bekijk dan de profielen van Antoine, Els, Arjan en Maurice. 

Antoine Hurkmans

Digital Consultant

Els Gosens

Digital Consultant

Arjan Meulenbrugge 

Digital Consultant

Maurice Ilmer

Digital Consultant

"Als ervaren Digital Consultant leer ik nog dagelijks bij binnen ons bedrijf. We zijn pioniers op het gebied van techniek en creatie hierdoor is het werk nooit saai. Sterker nog: dit is één van de meest dynamische en uitdagende banen die ik tot dusver heb gehad."

- Arjan, Digital Consultant

Over ons

Lab Digital staat voor 15 jaar ervaring in de digitale sector. Tegelijk zit vernieuwing in het bloed, evenals een sterke drive voor kwaliteit. Bij Lab Digital zijn 50+ specialisten werkzaam, zowel in de technologische hoek als aan de creatieve kant. Onze klanten zijn toe aan volwassen stappen op het gebied van digitale vraagstukken. Voor hen realiseren wij groei, in zeer goede en langdurige samenwerkingen. Dit doen we met de nieuwste technologieën voor nationale en internationale organisaties. 

Bij ons staat groei centraal, waarbij vertrouwen, vrijheid en persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staan. We bieden onze werknemers veel mogelijkheden om zich vakinhoudelijk of persoonlijk te ontwikkelen, onder andere door het aanbieden van een persoonlijk groeiplan. Onze organisatie is divers, informeel en we hebben een gezellige en leuke cultuur. We stimuleren kennisdeling en innovatie door de gehele breedte van de organisatie. In december 2020 zijn we wederom uitgeroepen tot Great Place To Work.

Klanten waar we voor werken zijn onder andere: Glen Dimplex, Ahold, Heineken, Liander, Toyota en Danone. Ben je nieuwsgierig naar de soorten projecten die we doen? Bekijk dan eens onze cases over  Suzuki, Heineken Experience, Agradi.

Pas jij in deze rol?
Solliciteer dan direct!

Ben jij de persoon waar wij naar opzoek zijn? Solliciteer dan op deze functie en we spreken je graag! Twijfel je nog of zou je wat meer (specifieke) informatie willen hebben? Stuur dan een WhatsApp bericht naar: +316 21 94 80 87 en een van onze projectmanagers zal zo snel mogelijk reageren.

Lab Digital werkt voor het invullen van deze functie niet met derde partijen.