Lead Software Engineer

Solliciteer nu

Lead Software Engineer

Full-time · Utrecht, The Netherlands

Bij Lab Digital staat vakmanschap in technologie en het bereiken van nieuwe hoogten in onze maatschappelijke verantwoordelijkheid centraal. Wij maken een positieve impact, zowel in de resultaten van onze digitale expertise, in onze dagelijkse activiteiten en in de maatschappij. Wij zoeken een Lead Software Engineer die hier bij past, energie krijgt van begeleiden en zelf ontwikkelen. Iemand die onze organisatie en onze teams een stap verder brengt.

Verantwoordelijkheden

Je bent verantwoordelijk voor het creëren van langetermijnoplossingen, het oplossen van technische escalaties en het communiceren van de status aan stakeholders en hebt hierin een leidende rol. Van begin tot het eind van een project ben je verantwoordelijk, waaronder zorgen dat alle teamleden een actieve rol in het project spelen. Samen met het team ontwikkel je kwalitatieve, toekomstbestendige en robuuste software en brengt deze op een goede manier in productie. Jij bedenkt de technische oplossing die past bij de vraag en schat deze in, rekening houdende met het potentiële team en de uitdagingen. Wanneer een inschatting niet klopt stem je met stakeholders af om de risico’s aan te pakken en neem je verantwoordelijkheid. Je neemt collega’s mee in beslissingen, waaronder inschattingen. Hierbij sta je continu stil bij onderhoudbaarheid, herbruikbaarheid, observeerbaarheid, veiligheid en schaalbaarheid. En ook kennis van onze organisatie, hoe een klant of project daar in past, en de afweging budget vs. scope.

Zichtbaarheid
Jij zorgt ervoor dat er geen onzichtbare mensen of projecten zijn. Hierin zoek je proactief samenwerking op, om te zorgen dat we aandacht houden voor de mens en zijn/haar ambities. Je bent actief betrokken bij kennisdeling en interne (technische) samenwerking, waaronder het stimuleren daarvan tussen teams onderling.

Lange termijn
Op lange termijn help je de technische visie verder te ontwikkelen en te implementeren waaronder het doorontwikkelen van de interne standaarden. Je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen in ons vakgebied en de impact daarvan op onze organisatie en diensten, waarbij je afweegt wanneer er ruimte is voor innovatie. Daarnaast ben je betrokken bij werving & selectie, om te zorgen dat we de juiste mensen vinden om de organisatie mee te groeien. Lees meer over werken bij Lab Digital.

Over jou

Jouw kennis zit niet in één specifieke taal maar in verschillende talen, zoals JavaScript/TypeScript, Python of Go. Daarnaast beheers je ook architectuur en soft skills. Je bent een sparringpartner voor de klant en alle disciplines intern, waaronder Solution Architect, Business Analist en developers.

Je bent sociaal vaardig en weet hoe je een positieve, energie rijke, sfeer kan creëren in een team. Je hebt oog voor hoe het écht met mensen gaat en weet verschillende communicatie- en leiderschap stijlen te gebruiken, afhankelijk van de situatie. Afspraken kom je altijd na en jij zorgt dat anderen dit ook doen. Je bent oplossingsgericht en besluitvaardig, terwijl je tegelijkertijd ruimte laat voor anderen. Regelmatig delegeren en zeggen waar iets op staat omschrijven jou. Coachen van technische collega’s gaat je natuurlijk af, net zoals collega’s helpen hoe zij betere mentoren kunnen zijn voor anderen. Je weet te doorgronden wat de sterke kanten van het team zijn en kaart risico’s aan. Door jouw communicatie vaardigheden bouw je een vertrouwensband op met interne en externe stakeholders. Als mensen niet op één lijn zitten, zorg jij ervoor dat iedereen zich gehoord voelt en er een besluit wordt gemaakt. 

Lees hier meer over Lab Digital.

Functie-eisen

 • Eerder multi disciplinaire development teams aangestuurd met diverse niveau’s, van junior tot senior. Waarbij je verantwoordelijk was voor het opleveren van een project van begin tot eind.
 • Ervaren met het uitdragen van een technische visie intern en extern.
 • Aantoonbare en uitgebreide ervaring in onze stack (JavaScript/TypeScript, Python of Go) en het ontwikkelen van productie software daarin.
 • Ervaren met het beheren van open source projecten.
 • Jouw eerdere ervaring heeft raakvlak metdigitaal en/of het e-commerce domein, integratie van SaaS oplossingen en cloud native domein waaronder ervaring met het ontwerpen en realiseren van cloud native event-driven software applicaties.

 • Ervaring met de aspecten van de Software Development Life Cycle en de verschillende methodologieën en tooling die daarbij komt kijken.
 • Ervaren met spreken op conferenties, meet-ups of schrijven van whitepapers / blogs.
 • Communicatief sterk in Engels in woord en schrift. Pre als je ook sterk in Nederlands bent.
 • Leiderschapsstijl kunnen afstemmen op de klant, het project, het team of de persoon.
 • Open-source mindset: denken vanuit samenwerking, delen, herbruikbaarheid en transparantie.

Pre

 • Ervaren met de open source community en een visie op hoe wij als bedrijf hier een rol in kunnen spelen.

Kennisdeling

Laptop, koptelefoon en meer

Pensioen- regeling

75k - 100k per jaar

Flexibele uren

25 vakantiedagen

Wat wij jou bieden

 • Salaris van 75k - 100k per jaar, onkostenvergoeding, 25 vakantiedagen en een gunstige pensioenregeling

 • Bonus bij een positief bedrijfsresultaat
 • Flexibele uren, in overleg met je team
 • Geen concessies op spullen die je nodig hebt om je werk goed te doen waaronder laptop, koptelefoon en meer.
 • We hebben een sterke engineering cultuur en zijn actief in de Open Source-community. Bekijk onze 70+ projecten op ons GitHub profiel en machcomposer.io
 • We werken voor bekende grote internationale organisaties.
 • We zijn een groeiend bedrijf en houden constant focus op jouw ontwikkeling, drijfveren en ambities. Je mag bij ons aan zowel persoonlijke als professionele doelen werken door middel van een groeiplan.
 • Kennisdeling door middel van onder andere een twee-wekelijkse Javascript meeting en Lab Academy.

Werk moet leuk, inhoudelijk en ook met elkaar zijn. Wij kijken graag samen met jou naar je ambities en helpen je om deze waar te maken.


"Lab Digital biedt me veel mogelijkheden om te groeien in verschillende aspecten van mijn professionele leven. Ik werk met collega's die zeer goed zijn in het technische aspect van het werk, maar ook geweldig zijn om mee om te gaan. Ik ben er trots op deel uit te maken van het Lab Digital team."

Bram, Software Engineer

Jouw collega's

Er werken op dit moment 80+ collega's bij Lab Digital. Benieuwd wie je collega's worden? Bekijk dan de profielen van profielen van Boris, Bram, Kors en Mike. 

Boris Besemer

Full stack developer

Bram Kaashoek

Full stack developer

Kors van Loon

Front-end developer

Mike de Bock

Full stack developer (freelancer)

Let's talk


Ben jij de persoon waar wij naar opzoek zijn?
Solliciteer dan op deze functie en we spreken je graag.

Lab Digital werkt voor het invullen van deze functie niet met derde partijen.