Engineering Manager

Solliciteer nu

Engineering Manager

Full-time · Utrecht, The Netherlands

Lab Digital ontwikkelt next level digitale producten. Dit zijn grote e-commerce platforms, uitgebreide content websites of high-traffic middleware oplossingen. Allen op basis van cloud native technologie en veelal in combinatie met headless SaaS producten. Met een passie voor technologie lossen wij nieuwe uitdaging enthousiast op door middel van een elegante aanpak. Met de technologie die het beste past bij de vraag. Dit doen we in multidisciplinaire teams die voor lange termijn werken voor veelal internationale klanten.

Over de rol

De Engineering Manager is verantwoordelijk voor het draaien van de technische operatie binnen Lab Digital: het opleveren van goede technische bestaande en nieuwe projecten én het begeleiden van technische collega’s in hun functioneren en ontwikkeling. De samenwerking zal nauw zijn met de VP of Engineering en Operations & Delivery Managers. Lab Digital is een groeiende organisatie en bezig de (technische) operatie te laten meeschalen, zowel qua processen en onderwerpen zoals technisch leiderschap. De Engineering Manager speelt hierin een belangrijke rol.

Lab Digital zorgt voor de juiste technische oplossingen voor onze klanten. De Engineering Manager is onderdeel van het proces rondom projecten en nieuwe klanten. Waaronder zorg dragen voor de technische architectuur, aanpak (inclusief inschatten van risico’s) en budgetbepaling. Door het juiste team te vormen wordt er een goede start van het project gemaakt. Keuzes zijn gebaseerd op een lange termijn visie en oplossingen zijn van hoge kwaliteit met een technisch solide fundament. Ze zijn goed onderhoudbaar, veilig, schaalbaar en flexibel om nieuwe features op te ontwikkelen. Daarmee zijn onze technische oplossingen toekomstbestendig, herbruikbaar en in lijn met de visie van het bedrijf. Op de hoogte zijn van grote en/of technische besluiten is belangrijk om escalaties te voorkomen of op de juiste plek te beleggen.

Binnen Lab Digital is er veel aandacht voor de mens, het begeleiden, coachen en ontwikkelen van de individu. Het voeren van functioneringsgesprekken en het aanvoeren van de Lab Academy zijn daar onderdeel van. Het stimuleren van een engineering culture en deze verder uitbouwen behoort tot de doelen van deze rol. Hierbij is er specifiek aandacht voor: samenwerking van technische mensen onderling, standaardisatie van oplossingen (internal open source), security by design en data privacy by design.

Met de kennis over projecten en visie op technisch leiderschap weet jij wat Lab Digital nodig heeft aan nieuwe technische collega’s. Met enthousiasme jaag je het wervingstraject aan en zorg je, samen met collega’s, voor het aannemen van de juiste mensen.

Lab Digital werkt hybride en, in overleg, met flexibele werktijden. In deze rol is het dusdanig belangrijk om met voelsprieten overal in te kunnen prikken, mensen echt te kunnen zien, dat het een rol is van 36-40 uur per week. Waarvan minstens drie dagen op kantoor in Utrecht. We kunnen op dit moment helaas geen visa’s sponsoren.

Over jou

Jij kan lastig kiezen tussen techniek of mensen. En juist daardoor zou deze rol, die beide heeft, uitstekend bij jou passen. Je vindt het leuk om een grote groep mensen in verschillende teams (1 op 1, van juniors tot seniors) te begeleiden en coachen om zichzelf, en daarmee de organisatie, te blijven ontwikkelen. Hiervoor pas je afhankelijk van de individu, verschillende leiderschapsstijlen toe. Je bent gedreven en gepassioneerd rondom groei van mensen en ze in alle aspecten, passend bij de persoon, te laten ontwikkelen. Je weet wat hiervoor nodig is en weet, samen met deze persoon, af te tasten waar de kansen en potentiële groei zit. Ook bij mensen bij wie dat niet organisch gaat.

Je bent gedisciplineerd in het nakomen van afspraken, brengt structuur aan en leeft deze na. In jouw leiderschapsstijlen weet je ervoor te zorgen dat normen en waarden nageleefd worden en eventueel mensen op een passende wijze bijgestuurd worden. Met passie voor techniek, het bouwen binnen een organisatie en de mens, zit je bij Lab Digital goed.

Functie-eisen

 • Een sterke technische achtergrond. Je bent een sparringpartner om technische keuzes te maken.
 • Jij kan technische architectuur visies ontwerpen en communiceren met in- en externe stakeholders, waarbij de technische kennis zich op verschillende niveaus bevinden.
 • Je bent een Technologist turned manager: je hebt een achtergrond in software engineering en al eerder de stap gemaakt naar het managen van meerdere teams.
 • Je hebt aandacht voor de mens.
Pre:
 • Native Nederlands spreken en schrijven.
 • Een (op technologie gerichte) bureau achtergrond.
 • Ervaring met cloud native software engineering.

Kennisdeling

Laptop, koptelefoon en meer

Pensioen- regeling

Bovengemiddeld, inclusief bonus

Flexibele uren

25 vakantiedagen

Wat wij jou bieden

 • 25 vakantiedagen en een gunstige pensioenregeling

 • Bonus bij een positief bedrijfsresultaat
 • 36-40 uur per week, waarvan minstens 3 dagen op kantoor
 • Geen concessies op spullen die je nodig hebt om je werk goed te doen waaronder laptop, koptelefoon en meer.
 • We hebben een sterke engineering cultuur en zijn actief is in de Open Source-community. Bekijk onze 70+ projecten op ons GitHub profiel en machcomposer.io
 • We werken voor bekende grote internationale organisaties.
 • We zijn een groeiend bedrijf en houden constant focus op jouw ontwikkeling, drijfveren en ambities. Je mag bij ons aan zowel persoonlijke als professionele doelen werken door middel van een groeiplan.
 • Kennisdeling door middel van onder andere een twee-wekelijkse Javascript meeting en Lab Academy.

Werk moet leuk zijn, inhoudelijk en ook met elkaar. We kijken graag samen met jou naar je ambities en helpen je om deze waar te maken.

We kunnen op dit moment geen visa’s sponsoren en zullen daarom alleen mensen in overweging nemen die al in Nederland zijn of een partner visa hebben.


"Met de groei van zowel de organisatie als de projecten en de technische uitdagingen die we mogen oplossen, vinden wij het des te belangrijker om oog te houden voor de mens. Daar zit uiteindelijk de kracht van Lab Digital."

Michael, VP of Engineering

Jouw collega's

Er werken op dit moment 80+ collega's bij Lab Digital. Benieuwd wie je collega's worden? Bekijk dan de profielen van Michael, Boris, Menno & Chiel.

Michael van Tellingen

VP of Engineering

Boris Besemer

Lead Software Engineer

Menno Beeren

Operations & Delivery Manager

Chiel te Loeke

Operations Director

Let's talk


Ben jij de persoon waar wij naar opzoek zijn?
Solliciteer dan op deze functie en we spreken je graag.

Lab Digital werkt voor het invullen van deze functie niet met derde partijen.