Business Analist

Solliciteer nu

Business Analist

Full-time · Utrecht, The Netherlands

Jij bent een e-commerce expert, begrijpt de business waar de klanten in zitten en het grotere geheel. Je brengt de juiste mensen samen (creatievelingen, techneuten) en begeleid klanten in het maken van de juiste beslissingen. Jouw user stories zijn helder, zodat je samen met het team een fantastisch product kan bouwen.

Over de rol

Als business analist verbind je klantwensen aan oplossingen, samen met het creatieve en technische team. Je begrijpt hoe digitale projecten werken, lost problemen op en overziet business, UX en IT aspecten.

Je begrijpt het ‘waarom’ en kan klantwensen vertalen in een roadmap, een product backlog en gedetailleerde user stories, klaar voor het team. Je wordt gewaardeerd om je analytische- en oplossingsgerichte houding. Je identificeert kansen en helpt de Product Owner aan klantzijde om de beste beslissingen te nemen. Op basis van jouw ervaring schroom je er niet voor om in details te treden en het team en stakeholders kritisch te bevragen. Je visualiseert en simplificeert om afstemming over onderwerpen te vinden.

Je werkt nauw samen met de Product Owner en de stakeholders aan klantzijde. Binnen Lab Digital werk je nauw samen met UX en Visual Design, Architecten, Ontwikkelaars, Testers, Project Managers en je directe collega’s (Business Analisten en Strategen). 

Over jou

We zoeken iemand met ervaring in het digitale domein, die de juiste vragen stelt, leergierig is en waarde toevoegt aan onze projecten. 

Functie-eisen

 • 5+ jaar werkervaring, waarvan minimaal 2 jaar in een e-commerce omgeving of ander customer facing platform (B2C/B2B/D2C/C2C) gericht op de customer journey.

 • Goed begrip van Agile manieren van werken, het digitale domein, beschikbare oplossingen, systemen en commercie.
 • Vermogen om analytisch te denken
 • Je bent een teamplayer met goede communicatie skills, kan met klanten omgaan; en met niet-technische, technische en creatieve mensen.
 • Je hebt oog voor business processen, interacties met systemen en de technische oplossing.
 • Je bent geïnteresseerd in digitaal en meer te leren over technologie zoals MACH, commercetools, headless CMS systemen, open source, schalen van applicaties en performance.

Kennisdeling

Laptop, koptelefoon en meer

Pensioen- regeling

Bovengemiddeld, inclusief bonus

Flexibele uren

25 vakantiedagen

Wat wij jou bieden

 • We bieden een bovengemiddelde beloning, onkostenvergoeding en 25 vakantiedagen.

 • Een gunstige pensioenregeling.
 • Bonus bij een positief bedrijfsresultaat.
 • 32-40 uur per week, waarvan minstens 2 dagen op kantoor. 
 • Geen concessies op spullen die je nodig hebt om je werk goed te doen waaronder laptop, koptelefoon en meer.
 • We zijn een groeiend bedrijf en houden constant focus op jouw ontwikkeling, drijfveren en ambities. Je mag bij ons aan zowel persoonlijke als professionele doelen werken door middel van een groeiplan.
 • Werk moet leuk zijn, inhoudelijk en ook met elkaar. We organiseren activiteiten, etentjes en borrels samen.
 • Interessante en uitdagende projecten die aansluiten bij jouw ambitie.
 • Ons hele team is AWS gecertificeerd, dus die mogelijkheid bieden we jou ook graag.
 • Wil je deel uitmaken van een organisatie die actief is in de Open Source-community? Wij hebben onder andere machcomposer.io open source gemaakt

"Ik voelde me meteen welkom in de Lab-familie. Er heerst een sfeer van autonomie en vertrouwen. Medewerkers worden gestimuleerd om projecten naar eigen inzicht aan te pakken en extra's te ondernemen, zoals de Lab Academy lightning talks."

Eve, Head of QA

Jouw collega's

Er werken op dit moment 80+ collega's bij Lab Digital. Benieuwd wie je collega's worden? Bekijk dan de profielen van Arjan, Elze, Jasper & Seb

Arjan Meulenbrugge

Digital Consultant

Elze van der Meer

People & Operations Specialist

Jasper Berghoef

Technical Strategist

Seb Potter

Technical Strategist

Let's talk


Ben jij de persoon waar wij naar opzoek zijn?
Solliciteer dan op deze functie en we spreken je graag.

Lab Digital werkt voor het invullen van deze functie niet met derde partijen.